News 2021
Actueel

News 2021

Stuttgart/München. Vervoersbedrijf Geldhauser Linien- und Reiseverkehr GmbH & Co. KG uit München ondersteunt met acht Setra dubbeldeksbussen een lopend pilootproject van de Deutscher Alpenverein. De S 531 DT's brengen in opdracht van de sectie München & Oberland van de vereniging wandelaars naar verschillende haltes in de Beierse bergen. De bergbussen uit München, elk uitgerust met 91 zitplaatsen, rijden in de weekeinden op de lijn Blauberge/Rofan in Tirol, in de Chiemgau en op routes in de Ammergauer Alpen. Hier is de aankomst bij de populaire toeristische bestemming Slot Linderhof van koning Lodewijk II.

Het doel van het pilootproject, dat nog tot eind augustus loopt, is om als aanvulling op het openbaar vervoer het autoverkeer in de geliefde wandelgebieden op zaterdagen en zondagen te reduceren, overvolle parkings te vermijden en de bergliefhebbers een stressvrije heen- en terugreis te bieden. De Setra touringcars hebben voldoende ruimte voor klimuitrustingen, fietsen en kinderwagens en bieden naast gratis wifi ook een informatiesysteem waarmee passagiers via een QR-code wandelroutes in de omgeving kunnen bekijken.

Met Setra stressvrij de bergen in

Met Setra stressvrij de bergen in

Met Setra stressvrij de bergen in

De bergbussen uit München rijden op vier routes.

Met de Setra stressvrij de bergen in

De S 531 DT's zijn elk uitgerust met 91 zitplaatsen.

Met de Setra stressvrij de bergen in

Een modern passagiersinformatiedisplay toont de haltes in de bergen.

Geldhauser Linien- und Reiseverkehr GmbH & Co. KG, opgericht in 1962, heeft momenteel meer dan 750 medewerkers in dienst en exploiteert een wagenpark van ruim 550 voertuigen - van kleine bussen met aanpassingen voor mensen met een beperking tot luxueuze dubbeldeksbussen voor het eigen touringcarprogramma. De lijnbussen rijden in de districten München, Starnberg, Bad-Tölz/Wolfratshausen, Fürstenfeldbruck en Dachau voor lijn-, school- en woon-werkverkeer.

18 augustus 2021